zuurstoftherapie

Sneller herstel van patiënten op basis van de ademhaling

Oxypoint is een innovator en leverancier van slimme oplossingen voor de zorgsector. Oplossingen die ervoor zorgen dat patiënten sneller herstellen en medisch personeel efficiënter kan werken. Onze revolutionaire flowmeters doorbreken met hun comfort mode voorbijgestreefde gewoontes van zuurstoftherapie in ziekenhuizen. Daarnaast ontwikkelen we slimme toestellen die de ademhaling en andere vitale parameters registreren om patiënten nog beter te kunnen opvolgen. We gaan steeds op zoek naar nieuwe oplossingen die bijdragen aan een hogere zorgkwaliteit.

Oxypoint

Oxypoint is een Belgisch bedrijf dat in 2011 werd opgericht door Dirk Borgonjon en Philip Hendrickx als spin-off van de Universiteit Antwerpen. Meer dan 30 ziekenhuizen in België maken reeds gebruik van de innovatieve O2COMFORT zuurstof flowmeter. In 2020 sloot Oxypoint een overeenkomst met Linde, wereldmarktleider in medische gassen, waardoor de Oxypoint O2COMFORT ook beschikbaar werd in 6 Europese landen. Op dit moment staat onze nieuwste innovatie, O2MATE in de startblokken voor klinische tests.

2011

Ontstaan Oxypoint als spin-off van Universiteit Antwerpen

2012

Eerste ziekenhuis maakt gebruik van O2COMFORT

2013

Award: Most promising starter nominee Voka

2014

10 ziekenhuizen gebruiken O2COMFORT
Award: Trends Gazellen 2014

2015

Award: Trends Gazellen 2015

2017

20 ziekenhuizen gebruiken O2COMFORT

2018

Capital series A: 3,8 miljoen kapitaal in financieringsronde PMV

2019

WK Inademen in België vraag aandacht voor zuurstoftherapie

2020

Europees distributiecontract met Linde Group

2021

CE label O2MATE
30 ziekenhuizen gebruiken O2COMFORT

O2COMFORT wijzigde de eeuwenoude manier van zuurstoftherapie

Meer dan 100 jaar bleef zuurstoftherapie ongewijzigd via een eenvoudig mechanisch kraantje in de muur van elke patiëntenkamer. Generaties medisch en verpleegkundig personeel waren gewend aan de continue toediening van zuurstof met behulp van een traditionele flowmeter. Met een nare bijwerkingen en zuurstofverspilling als gevolg.

In 2011 bracht Oxypoint daar verandering in. Ontstaan als spin-off van de Universiteit Antwerpen ontwikkelden we een nieuwe methode voor zuurstoftherapie. De comfortmodus van de Oxypoint O2COMFORT zorgt ervoor dat er enkel bij de inademing een dosis zuurstof wordt toegediend.

innovatieve zuurstoftherapie met Oxypoint

Innovatieve meerwaarde mét emotionele connectie.

Innovatie zit in ons DNA. Maar wat Oxypoint écht uniek maakt, is de emotionele connectie. Het implementeren van de Oxypoint O2COMFORT-flowmeter in ziekenhuizen vraagt een gedragswijziging. Daarom hebben we het traject ‘zuurstof voor het team’ uitgewerkt, een combinatie van training en leuke team challenges. Het spelelement verhoogt de interactie en de positieve energie waardoor de essentie beter blijft hangen: het correct gebruik van een zuurstofmeter en het bijstaan van patiënten met helder advies.

cleaning instructions

O2MATE: onze nieuwste innovatie

Onze nieuwste innovatie, de Oxypoint O2MATE, registreert de ademhaling van de patiënt. Deze gegevens worden automatisch gekoppeld aan andere vitale parameters. Door slimme data-analyse kan de medische professional via een softwareplatform de patiënt op eenvoudige wijze nog beter opvolgen. Het prototype is inmiddels finaal en we ontvingen het CE label. Een volgende stap is het opzetten van onderzoekstrajecten in ziekenhuizen die al actief met data aan de slag gaan.

O2MATE smart patient campanion

Ziekenhuizen gezocht voor onderzoekstraject O2MATE

Onze nieuwste innovatie O2MATE is klaar om nu in een ziekenhuisomgeving getest te worden. Gaat jouw ziekenhuis al actief met data aan de slag? Wil je ontdekken wat digitale registratie van de ademhaling kan betekenen voor de opvolging van patiënten? Vraag een demo aan en stel je kandidaat voor het onderzoekstraject.